نگاهی به تاریخچه قالیشویی از گذشته تا به امروز
وجود فرش در خانه ایرانیان از سالیان پیش امری مرسوم تلقی میگردید و با توجه به ارزش فرهنگی و اقتصادی این فرشها، موضوع نظافت و پاکیزگی آنها همواره به عنوان دغدغهای محسوب میشده است.
قالیشویی درگذشته به صورت دستی، توسط خود افراد انجام میشدهاست، آنها فرشها و قالیها را به حیاط یا خیابان میبردند و میشستند و در مقابل نور خورشید خشک میکردند.
آن زمان خشک شدن فرشها کاملا به شرایط آب و هوا بستگی داشت. هوای ابری و بارانی باعث میشد تا فرآیند خشک شدن فرش چندین روز طول بکشد و در نتیجه تمامی زحماتی که بابت شستن فرش کشیده شد از بین برود.
علاوه بر آن، استفاده از شویندههای معمولی مثل آب و صابون رختشویی و جارو و نحوه شستشو توسط افراد که معمولا به صورت غیر اصولی انجام میشد در نهایت صدمات فراوانی به بافت فرشها وارد میآورد. همچنین، استفاده از روشهای سنتی در شستشوی فرشها، روشی بسیار سخت و وقت گیر بود و موجب هدر رفتن مقادری زیادی آب میشد.
اما امروزه با تغییر روش زندگی افراد و افزایش زندگی شهرنشینی، صنعت قالیشویی با پیشرفت چشمگیری روبرو شده است و قالیشویی به عنوان یک شغل در ایران ثبت شدهاست و صنف قالیشویی در ایران فعالیت خود را از سال ۱۳۵۱ آغاز نمود.
قالیشویی امروزی بیشتر در کارخانهها یا کارگاههای قالیشویی و با دستگاههای قالیشویی انجام میپذیرد و برای خشک شدن فرشهای شسته شده، از گرمخانه استفاده میشود، و حتی دیده میشود بسیاری از آنها غیر از شستن فرش کارهایی نظیر:
شستشوی فرشهای ابریشم، دستبافت، ماشینی، موکت، پتو، روفرشی و خشکشویی شامل: خوشخواب، مبلمان اداری و خانگی و… را انجام میدهند.
امروز، مجموعه پاکمهر با بیش از ۳۰ سال سابقه و تکیه بر فن ، هنر و تجربهی نیروی انسانی متخصص و مجرب خود، در زمینه قالیشویی در تلاش است اعتماد شما مشتریان عزیز را برای فرشهای ارزشمند خود جلب نماید.
دیدگاهتان را بنویسید